Hem  |  
Anpassa  |  
Översikt  |  
Lunds universitet
 

Vision

Utbildningsnämndens vision för arkitektutbildningen vid LTH

  

Bolognamodellen med en 3-årig grundutbildning och en 2-årig avslutning är ett mål för utbildningen Utbildningen äger rum i en öppen och internationellt präglad miljö med studiekamrater från hela världen. Målsättningen är att skapa en internationellt gångbar nivå for utbildningen vilken skall vara jämförbar med utbildningar vid de bästa arkitektskolorna i världen.

Ett halv- eller helårs utbyte med ett antal europeiska och amerikanska arkitektskolor erbjuds att söka som en integrerad del i utbildningens fjärde år.

Projektarbeten är den centrala studieformen i arkitektutbildningen, med tema från stadsbyggande, arkitektur, interiör arkitektur, arkitektur utomlands, restaurering och möbler.

Konstnärlig experimenterande projektarbeten ges en hög prioritet. I utbildningens projektarbeten finns starka ambitioner för att förbinda arkitektyrkets teori och praktik. 

Vi ställer höga prestationskrav, men vill också kunna erbjuda de bästa studieförutsättningar.

Utbildningen strävar mot en öppenhet för intuition, inspiration, experiment, teori och praktik, samt högsta möjliga professionella undervisning.

Skolan har en liten kärna av arkitekturlärare som får draghjälp från gästlärare av hög internationell kvalitet. Gästlärarna är resurser som initierar ett koncentrerat och intensivt arbete. På detta sätt kan studenterna ges välbehövliga energiinjektioner under utbildningens gång.

Frågor om innehållet: Frågor om innehåll
Webbtekniska frågor: webmaster@lth.se
Senast uppdaterad: 2015-11-06

Läs vad Christer Malmström, skolchef, har att säga om Arkitektskolans vision.