Hem  |  
Anpassa  |  
Översikt  |  
Lunds universitet
 

Jag letar efter ett rum – Ett rekreativt bad i centrala Malmö

Elin Larsson

Examinator: Bernt Nilsson 
Handledare: Christer Malmström

Jag tror att alla människor behöver tid för sig själva ibland. Tid för att komma nära det innersta jaget och återfinna kraft och fokus att möta den yttre världen. Att i stillhet och lugn kunna reflektera, vila och återhämta sig från vardagens alla måsten. Om vi inte sörjer för vår återhämtning, både psykiskt och fysiskt, så blir vår hälsa lidande. Stress, oro och utbrändhet blir allt vanligare i Sverige idag och psykisk ohälsa benämns som en folksjukdom. 

Det saknas rum och platser i våra städer som främjar inre samling, eftertanke och rekreation. Offentliga byggnader dit alla, oavsett kön, tro, hälsa och social status känner sig välkomna. En plats att koppla av på eller koppla bort på. Kravlöst. En plats som inger trygghet och gemenskap. Som avlastar och låter besökaren vila, psykiskt och fysiskt. En plats där man kan vara själv utan att vara ensam. 

Jag letar efter ett rum. Ett rum i staden, där allt detta kan rymmas. Hur ser ett sådant rum ut? Vilka kvaliteter har det? Är det stort eller litet?  Ljust eller mörkt? Hårt eller mjukt? Fyrkantigt eller runt?  Och vad gör man egentligen i ett rum där man inte skall göra någonting? 

Detta är mitt examensarbete : Jag letar efter ett rum - Ett rekreativt bad i Malmö.

Examensarbete 2012

 

 

  

Frågor om innehållet: Frågor om innehåll
Webbtekniska frågor: webmaster@lth.se
Senast uppdaterad: 2015-11-06